Feirer regulering av ny skolevei

Gang- og sykkelvei fra Bøn til Bønsmoen skole

Planarbeidet er igangsatt

Etter over 40-års ventetid nærmer det seg endelig realisering av trygg skolevei fra Bøn til Bønsmoen skole. Vår 3.kandidat Gunn Tomren har stått i bresjen for dette i en årrekke sammen med innbyggerne på Bøn. 

For få år siden arrangerte daværende Bøn og Omegn Vel-leder Gunn fakkeltog langs strekningen. Vår ordfører Hege Svendsen deltok i fakkeltoget og har aktivt jobbet videre opp i mot fylket for å få prioritert denne strekningen.

Ole Guttorm Brenden representerer Eidsvoll i Viken fylkeskommune og har sammen med ordfører Hege Svendsen bedt om at Bøn prioriteres med gang- og sykkelvei slik at barna får en trygg skolevei. 

I 2021 fikk Eidsvoll Arbeiderparti informasjon om at prosjektet var lagt inn i handlingsplanen med finansiering og nå er planarbeidet i gang! Det har tatt lang tid, men vi er svært glade for at det nå går mot realisering av arbeidet som Gunn Tomren har lagt ned i "aksjon skolevei".

Gang- og sykkelveien på Bøn ligger inne i planen for de fire neste årene, så nå gleder vi oss til veien videre!

Eidsvoll Ullensaker blad har omtalt dette:

https://www.eub.no/har-ventet-pa-gangveg-i-over-40-ar-det-er-livsfarlig-og-jeg-hadde-ikke-sluppet-ungene-mine-ut-her/s/5-136-282180

https://www.eub.no/etter-40-ar-er-ventetiden-kanskje-over-det-er-fantastisk-hvis-det-na-endelig-blir-gangvei/s/5-136-341225?

Du kan lese om planarbeidet og detaljereguleringen her:

https://viken.no/tjenester/vei-og-kollektiv/fylkesvei/veiprosjekter/veiprosjektartikler/fv-1595-og-1586-bonsmoen-skole-bonsdalvegen.166007.aspx