Ormlia næringspark

Eidsvolls største næringssatsing i nyere i tid

Etablering av 120 000 kvm bygg for lager og logistikk, dette gir et betydelig antall arbeidsplasser.

I lengre tid har vi i Arbeiderpartiet jobbet for å få til større næringsetableringer på områder langs E6, nå er det mye spennende på gang og det forventes flere nye etableringer fremover. Underveis har vi fått mange gode tips av ordfører i Ringsaker Anita Ihle Steen (Ap) som harlykkes med å få på plass storstilt næringsetablering på Rudshøgda de senere år. Vi gikk til valg på å utvikle Ormlia til å være Eidsvolls viktigste næringsområde for industri og plasskrevende handel og det bærer frukter nå. 

Et gigant prosjekt nærmer seg nå realisering. Kommer reguleringsendringene som nå er ute på høring på plass er det klart for Eidsvolls største næringsetablering i nyere tid.

Norconsult skriver i innledningen at det er konkrete planer for logistikk/ lager – bebyggelse. Som vedlagte illustrasjonsskisse viser er det her snakk om 120.000 kvm bygningsmasse. Dette vil i vesentlig grad bidra til at næringslivet i kommunen styrkes og arbeidsplasserskapes.

Prosjektet som beskrives i dette innlegget har ordfører Hege Svendsen jobbet aktivt for å få på plass, så er det slik at utvikler selv bestemmer når prosjektet presenteres for kommunen og for offentligheten. Hvilken bedrift som skal etablere seg er fortsatt ikke offentlig kjent, men det er gledens dag at det nå er kommet så langt at reguleringen er ute til offentlig høring.

Link til høringsdokumentet : https://www.norconsult.no/kunngjoeringer/varsel-om-endring-detaljregulering-for-holmenga-nord-gnrbnr-97149-151-152-153-154-planid-023730800-eidsvoll-kommune/

Eidsvoll Arbeiderparti jobber videre etter følgende målformulering: Eidsvoll kommune skal være en pådriver og legge til rette for næringsutvikling. Kommunen skal være en støttespiller i samarbeid med nye og eksisterende næringsaktører, slik at vi kan legge til rette for gode arbeidsplasser og et framtidsrettet næringsliv.

Finansiering av vår velferd krever at det skjer en positiv og styrket utviklingen av kommunen.Lokalt og regionalt næringsliv er viktige drivkrefter og Eidsvoll skal være en næringsvennlig kommune. God planlegging og nært samarbeid mellom næringsaktører, kommunensadministrasjon og våre politikere er en forutsetning for å lykkes.

Eidsvoll Arbeiderparti vil styrke kommunens administrative ledelse med en nærings- og utviklingssjef som skal ha særskilt ansvar for en smidig saksgang i alle ledd av organisasjonen og etablere kontakt med eksisterende næringsliv og nye næringsaktører. Det kan tilkomme flere funksjoner til stillingen da vi vil avvente ny kommunedirektørs ønsker for hvordan organisasjonen skal rigges best mulig for fremtiden.

Vi gleder oss til fortsettelsen og har stor tro på utviklingen av Eidsvoll som næringskommune

Tove Heranger

Tove Heranger, leder

Eidsvoll Arbeiderparti